Ταξιδια Κωνσταντινουπολη – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την Κωνσταντινουπολη.


Ξενοδοχεια στην Κωνσταντινουπολη, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στην Κωνσταντινουπολη

Κωνσταντινουπολη Αξιοθεατα

Αρχική > Αξιοθέατα
Η Κωνσταντινούπολη διετέλεσε πρωτεύουσα αυτοκρατοριών επί 15 αιώνες και αυτό ορίζει την πραγματικότητα της πόλης ακόμη και σήμερα, που Ανατολή και Δύση συνδυάζονται με μοναδική επιτυχία. Η Κωνσταντινούπολη έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων και τα σημάδια του πολιτισμού είναι ορατά σε κάθε σημείο της.

Αγία Σοφία

Αγία ΣοφίαΟ ναός της Αγίας Σοφίας ή Αγιά-Σοφιά, όπως συνηθίζουμε να την προφέρουμε, είναι ένα από σημαντικότερα μνημεία της συγχρονης ιστορίας αλλά και ένα από τα κορυφαία σύμβολα της Ορθοδοξίας, το οποίο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων.

Μπλε Τζαμί

Μπλε ΤζαμίΤο Μπλε Τζαμί, γνωστό και με την κοινή ονομασία «Σουλταναχμέτ» ή αλλιώς το Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ Α’, χτίστηκε μεταξύ 1609 και 1616 προκειμένου να ξεπεράσει τη λαμπρότητα της Αγίας Σοφίας.

Τοπ Καπί

Τοπ ΚαπίΤο Τοπ Καπί δέσποζε πάνω στον πρώτο λόφο της Κωνσταντινούπολης εξασφαλίζοντας την εποπτεία της κίνησης του Βοσπόρου, της Χρυσούπολης και της Προποντίδας και υπήρξε για πάνω από τέσσερεις αιώνες η κατοικία των Σουλτάνων.

Πύργος και Γέφυρα του Γαλατά

Πύργος και Γέφυρα του ΓαλατάΟ Γαλατάς (Galata) είναι κεντρική παράλια περιοχή με λιμενικές εγκαταστάσεις της Κωνσταντινούπολης, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά και άκρη του Κεράτιου κόλπου. Είναι από τις πιο ιστορικές περιοχές της πόλης και μια περιοχή που άκμασε ιδιαίτερα το ελληνικό στοιχείο.

Τέμενος του Σουλεϊμάν (Σουλεϊμανιγιέ)

Τέμενος του Σουλεϊμάν (Σουλεϊμανιγιέ)Το Τέμενος του Σουλεϊμάν είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της Κωνσταντινούπολης και κατασκευάστηκε από τον σπουδαίο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν με εντολή του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή.

Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού

Βασιλική Κινστέρνα του ΙουστινιανούΈχει μήκος 140 μέτρα και πλάτος 70, ενώ η στέγη της στηρίζεται σε 336 κίονες, όπου ο καθένας έχει στην κορυφή του ένα περίτεχνο κιονόκρανο και δύο στηρίζονται σε βάσεις που φέρουν την κεφαλή της Μέδουσας.

Θεοδοσιανά Τείχη

Θεοδοσιανά ΤείχηΗ ισχυρή διπλή σειρά τειχών προστάτευσε την Πόλη από πολλές επιθέσεις και πολιορκίες για 1000 χρόνια, δίνοντας τους το προσωνύμιο ως «θεοφύλακτα».

Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οικουμενικό ΠατριαρχείοΤο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι ως η πρώτη την τάξη μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και εδρεύει στην περιοχή Φανάρι. Ιδρύθηκε το 331 μ.Χ., όταν δηλαδή μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη-Κωνσταντινούπολη.

Καπαλί Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι)

Καπαλί Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι)To Καπαλί Τσαρσί (Kapalıçarşı = Σκεπαστό Παζάρι) ή αλλίως Μπουγιούκ Τσαρσί (Büyük Çarşı = Μεγάλο Παζάρι) είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλιότερες κλειστές αγορές στον κόσμο.

Πριγκηπονήσια

ΠριγκηπονήσιαΤα Πριγκηπονήσια είναι ένα σύμπλεγμα 10 γραφικών και καταπράσινων νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά, με σημαντικότερα την Πρίγκηπο και τη Χάλκη.

Ντολμά Μπαχτσέ

Ντολμά ΜπαχτσέΤο ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και κατασκευάστηκε από το 1843 έως το 1856 ως κατοικία κάποιων από τους τελευταίους Οθωμανούς σουλτάνους, καταλαμβάνοντας μια έκταση 110.000 τετραγωνικών μέτρων.

Μισίρ Τσαρσί

Μισίρ ΤσαρσίΗ περίφημη Αγορά των Μπαχαρικών δημιουργήθηκε το 1660, γνωστή και ως Αιγυπτιακή Αγορά και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κλειστή αγορά στην Κωνσταντινούπολη.

Πύργος του Λεάνδρου

Πύργος του ΛεάνδρουΕίναι γνωστός με την τουρκική ονομασία «Kız Kulesi» ή ο «Πύργος της Κόρης», ενώ στα αρχαία και βυζαντινά χρόνια αναφέρονταν ως ο «Πύργος του Λεάνδρου».

Μονή της Χώρας

Μονή της ΧώραςΗ Μονή της Χώρας υπήρξε ελληνικό χριστιανικό μοναστήρι μέχρι το 16ο αιώνα και ο ναός της Χώρας που είναι αφιερωμένος στο Χριστό Σωτήρα θεωρείται ως ένα από τα λαμπρότερα σωζόμενα δείγματα βυζαντινών εκκλησιών.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό ΜουσείοΠρόκειται ουσιαστικά για ένα συγρότημα τριών μουσείων, με κεντρικό το Αρχαιολογικό Μουσείο και επίσης το Μουσείο της Αρχαίας Ανατολής και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης.

Μεγάλη του Γένους Σχολή

Μεγάλη του Γένους ΣχολήΣτο λόφο πάνω από το Πατριαρχείο δεσπόζει ένα υπέροχο επιβλητικό κτίριο κτισμένο με κόκκινο τούβλο. Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή «παρήγαγε» καθόλη τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας θεολογικά καταρτισμένους νέους.

Ρωμαϊκός Ιππόδρομος

Ρωμαϊκός ΙππόδρομοςΕκεί διεξάγονταν κατά το παρελθόν οι αρματοδρομίες, ενώ αποτελούσε το κέντρο της ζωής της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης για 1.000 χρόνια και της οθωμανικής για άλλα 400.

Γενί Τζαμί

Γενί ΤζαμίΤο Γενί Τζαμί ή Νέο Τζαμί ή Βαλιντέ Σουλτάν Τζαμί, δεσπόζει στο νότιο άκρο της Γέφυρας του Γαλατά, δίπλα από την αγορά μπαχαρικών.

Ο καιρός
Σήμερα
9/3/11 2:30 PM
Partly Cloudy
30
Κυριακή
Sep 4
Partly Cloudy
22 | 13
Δευτέρα
Sep 5
Partly Cloudy
19 | 12