Ταξιδια Κωνσταντινουπολη – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την Κωνσταντινουπολη.


Ξενοδοχεια στην Κωνσταντινουπολη, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στην Κωνσταντινουπολη

Μισίρ Τσαρσί

Αρχική > Αξιοθέατα > Μισίρ Τσαρσί

Το Μισίρ Τσαρσί είναι περίφημη Αγορά των Μπαχαρικών που δημιουργήθηκε το 1660, και το άνομά της σημαίνει Αιγυπτιακή Αγορά, καθώς τα μπαχαρικά από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή έφταναν πρώτα στην Αίγυπτο και από εκεί στην Κωνσταντινούπολη..

Πρόκειται για μια τεράστια αγορά σε σχήμα «Γ», η οποία αποτελούσε επέκταση του γειτονικού Γενί Τζαμί, έτσι ώστε με την ενοικίαση των καταστημάτων να εξασφαλίζεται μια αναγκαία πρόσοδος στο τζαμί για να επιτελέσει το κοινωνικό του έργο.

Μισίρ

Η αγορά είχε ειδικευτεί σε ανατολίτικα μπαχαρικά, εκμεταλλευόμενη τη θέση της Κωνσταντινούπολης στην εμπορική οδό από την Ανατολή (όπου παράγονταν τα περισσότερα μπαχαρικά) προς την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχουν προστεθεί και άλλα είδη καταστημάτων. Έτσι στους πάγκους της θα βρείτε όλων των ειδών τα μπαχάρια, βότανα, μέλι, ξηρούς καρπούς, ζαχαρωτά, παστουρμάδες, αλίπαστα, καφέδες και τυριά. Επιπλέον, ναργιλέδες, οθωμανικά τάβλια αλλά και διάφορα παραδοσιακά σουβενίρ κάνουν παντού την εμφάνισή τους, ενώ γραφικά καφενεία και μικρά ταβερνάκια υπόσχονται να σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης μετά τον ατελείωτο ποδαρόδρομο. Περιττό βέβαια να τονίσουμε την πανδαισία αρωμάτων που κυριαρχεί στον αέρα.

Μισίρ

Μισίρ