Ταξιδια Κωνσταντινουπολη – Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την Κωνσταντινουπολη.


Ξενοδοχεια στην Κωνσταντινουπολη, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιασεις αυτοκινητων στην Κωνσταντινουπολη

Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχική > Αξιοθέατα > Αρχαιολογικό Μουσείο

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συγρότημα τριών μουσείων, με κεντρικό το Αρχαιολογικό Μουσείο και επίσης το Μουσείο της Αρχαίας Ανατολής και το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, που βρίσκεται κοντά στο Τοπ Καπί.

Το αυτοκρατορικό μουσείο, το πρώτο της χώρας, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 13 Ιουνίου 1891 σε μια εποχή που οι αρχές προσπαθούσαν να δυτικοποιήσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ιδέα για τη δημιουργία του οφείλεται στην εξοικείωση κάποιων Οθωμανών πολιτικών με το δυτικό πολιτισμό και την επαφή τους με πολιτιστικά ιδρύματα, όπως το Λούβρο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης

Στις αίθουσες των μουσείων περιλαμβάνονται εκθέματα από όλες τις εποχές της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά κυριαρχούν εκθέματα αρχαία ελληνικά, ελληνιστικά και ρωμαϊκά. Επίσης υπάρχουν σημαντικά εκθέματα από την αρχαία (προ-ελληνιστική) Ανατολή και αρκετά αντικείμενα της εποχής των Οθωμανών και των Σελτζούκων.

Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι η «Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και κατασκευάστηκε για το βασιλιά Αβδαλώνυμο της Σιδώνας, αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκε στο Μακεδόνα βασιλιά, καθώς απεικονίζει σκηνές από τη ζωή και τις μάχες του.

Υπάρχει ακόμη η Συνθήκη Ειρήνης του Kadesh (1258 π.Χ.), ανάμεσα στην Αίγυπτο του φαραώ Ραμσή του Β' και την αυτοκρατορία των Χετταίων. Είναι η παλιότερη συνθήκη ειρήνης που γνωρίζουμε στην ιστορία.

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η Συλλογή της Τροίας αλλά και η αλυσίδα με την οποία οι Βυζαντινοί έφραζαν τον Κεράτιο Κόλπο προκειμένου να μην εισέλθει κανένα εχθρικό πλοίο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης

Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης